Nieuws

De genomineerden voor de Sportverkiezing 2017 van de gemeente Hellendoorn zijn bekend:

Sporttalenten:

Thom van Dijk – (karten)

Iris Timmermans – (zwemmen)

Roos Arnold (zwemmen)

Pim Ronhaar (veldrijden/wielrennen)

 

 

Sportvrouw:

Marieke van Egmond – (turnen)

 

Sportman:

Frank Hosmar – (paardrijden)

Rommert de Graaf - (schieten)

 

 

Sportploeg:

Willem Tell – (schieten)

Coulisse Twente – (squash)

 

 

 

Overige sporten:

Tara & Lieke - (jazzdans)

The Ultimate Stunt Cheersquad – (cheerleaden)

 

 

 

Sportvrijwilliger:

Yke en Sanne Roeloefs – (cheerleaden)

Wesley Spenkelink - (Z & P. C Het Ravijn)

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In memoriam Johan Reijnders

 

 

 

 

 

 

Johan is er niet meer.

Wij kunnen als werkgroep van de sportverkiezing geen beroep meer doen op zijn kennis en kunde in de sport. Zijn telefoon en camera onuitputtelijke bronnen van informatie, een ware encyclopedie voor ons.

Een fijne, maar pittige collega in onze werkgroep waar je op vertrouwen kon. Aan hem te blijven denken, daaraan ontkomen wij niet. De vele foto's van de sportverkiezingen op onze website getuigen hiervan.

Johan bedankt voor jouw inzet en betrokkenheid.

Namens alle leden van de werkgroep Sportverkiezing Hellendoorn

Jan van Gijssel | Voorzitter

12 oktober 2017

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De beste sporters en sportvrijwilligers van 2016 zijn bekend

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Frank Hosmar, v.v. Hulzense Boys 1, Rocco Meenhuis, Gerard van Leussen en Herman Beltman zijn respectievelijk sportman, sportploeg¸ sporttalent, beste sporter ‘Andere Sporten’ en sportvrijwilliger van het jaar 2016 van de gemeente Hellendoorn geworden.

De Sportverkiezing 2016 van Hellendoorn is zaterdag 4 februari 2017 een groot succes geworden. In een bomvolle zaal van Twents Ribhouse & Partycentrum Noabers in Hellendoorn werd tijdens een drie uur durend programma bekend gemaakt wie er met de prijzen naar huis ging. De werkgroep van de Sportverkiezing Hellendoorn kreeg in de laatste maanden van het jaar veel aanmeldingen voor nominaties binnen. De vakjury had de moeilijke taak om te bepalen wie er als winnaar uit de bus kwam. Ook de inwoners van onze gemeente hadden inspraak, tijdens een 10daagse, online stemronde begin januari.

Tijdens het sportgala zaterdagavond 4 februari 2017 werden de winnaars bekendgemaakt. Tussen de uitreikingen door zorgde een band van Kaliber Kunstenschool voor de muzikale noot. Ook was er aandacht voor het feit dat onze gemeente ‘Sportgemeente van 2016’ is geworden. De presentatie was in handen van Henk Meijerink. Na afloop ging de afterparty met DJ Lars nog door tot de kleine uurtjes

De winnaars:

Sportman

Frank Hosmar acteert al vele jaren op topniveau binnen de dressuursport. In het olympisch jaar 2016 behaalde hij meerdere aansprekende titels op nationaal en internationaal niveau, zowel individueel als met het Nederlandse team. Met deze titels en het niveau van de prestaties hebben veel respect afgedwongen.

Sportploeg

Het eerste elftal van voetbalvereniging Hulzense Boys is in het seizoen 2015-2016 via de nacompetitie gepromoveerd naar de eerste klasse KNVB van het zaterdag amateurvoetbal. Promotie naar deze klasse is vanwege de enorme concurrentie al een prestatie van formaat. Dat dit op eigen kracht en binnen relatief kort tijdbestek is gebeurd, maakt de waardering groter.

Sporttalent

Rocco Meenhuis is een fietscrosser met toekomstperspectief. Bij fietscross is sprake van een grote concurrentie. Hij heeft in 2016 opnieuw sterkt internationale prestaties neergezet in zijn leeftijdscategorie. Gelet op de ontwikkeling die Rocco doormaakt is de jury ervan overtuigd, dat hij met zijn kwaliteiten en instelling ook op seniorenniveau prestaties van zeer hoog niveau zal leveren.

Andere Sporten

In 2016 heeft Gerard van Leussen deelgenomen aan de Europese Kampioenschappen voor getransplanteerden en Dialyserenden. Op verschillende afstanden en binnen verschillende zwemcategorieën behaalde hij podiumplaatsen. Gerard heeft naast zijn prestaties aangetoond over een enorme winnaarsmentaliteit te beschikken.

Sportvrijwilliger

De jury constateert dat Herman Beltman op bijzondere wijze het belang van de sport heeft gediend. Er is al jarenlang sprake van een opmerkelijke en positieve inzet in meerdere functies binnen de voetbal. Vooral binnen voetbalvereniging Hulzense Bioys, maar ook bij andere voetbalverenigingen. Herman dwingt respect af met zijn jarenlange vrijwillige inzet en hij is wat de jury betreft een voorbeeld voor en binnen de sport.

Klik hier voor alle foto's van Annemarie Aufderhaar van dit gala.

Klik hier voor alle foto's van Johan reijnders van dit gala.